Egy építkezés kötelező kellékei

Felvonulási szekrény

Amikor valaki építkezne egy üres telken, akkor nem csak a ház tervezésére kell összpontosítania, mivel ahhoz, hogy el lehessen kezdeni az építkezést, több alapvető dolognak rendelkezésre kell állnia ott.

Egyik fontos dolog a víz. Egy építkezés során nagyon sok víz fogyhat, így sokan nem is a vezetékes vizet használják erre, hanem fúratnak egy kutat. A kút egy hosszabb befektetés, később, a ház elkészülte után is jó szolgálatot tehet, hiszen szinte ingyen lesz azzal a kert locsolása. Az építkezés során pedig nem lesz gond a vízellátással, és tartaléknak még mindig ott van mellette a vezetékes víz!

Másik fontos és elengedhetetlen dolog, az az elektromos áram. Legtöbb helyen egy áram bekötés van, ahonnan biztosítani kell a megfelelő elosztást, és az életvédelmet, azaz a FI relét. Ennek megoldására szoktak egy felvonulási szekrényt kihelyezni, ami gyakorlatilag egy olyan kis hordozható doboz, amin több elektromos csatlakozó aljzat is van, kismegszakítókkal, és életvédelmi FI relével ellátva, és ebbe bevezetve az áramot, a sok csatlakozási ponton keresztül minden szakiparos áramhoz juthat.
És persze egy üres telek esetén nem felejtkezzünk meg a zárhatóságról sem, hogy az ott elhelyezett építőanyagok is biztonságban legyenek.

Megosztás