Az idális állás megtalálása

Barber

Tényleg új munkahelyet szeretnél? Egészen biztos van ebben?
Ha igent válaszoltál, akkor adok pár tippet, hogy mire kell odafigyelned, hogy jó döntést hozz!

Első lépés, hogy nyugodtan nézd végig az álláshirdetéseket. Minden apróságra figyelj oda! Úgy gondolkozz, hogy az a hely, amit választasz, ott színesen töltenéd-e az egész napodat. Vagy legalábbis napi 8 órát. Tehát legyen olyan annak a helynek a kialakítása, hangulata, ahol szívesen töltöd majd a munkaidődet.

Nyilván az is előny, ha nem kell túl sokat utazni a munkahelyre, mert az napi szinten jelentősen megnövelheti azt az időt, amit a munka miatt nem tölthetsz otthon. Ráadásul az utazásra szánt idő legtöbb esetben elvesztegetett idő, azért senki sem fizet neked.

Ismerd meg a főnököt és a leendő munkatársakat. Ha már az elején nem szimpatikus valaki, akkor talán jobb egy másik munkahelyet keresned! A jó légkör nagyon fontos szempont a választásnál. Ezt a legtöbb borbély állás esetén kiemelt fontosságú lehet. Jó, ha olyanok a kollégák, akiktől tudsz tanulni is újdonságokat, támogatnak, és persze kellemes a hangulat is a társaságukban.

És a végére marad a fizetés. Igen a pénz is fontos szempont. Sok helyen a bejelentett állandó fizetés mellett a borravaló is megtartható. Jó tudni, hogy ez azért jó kis kiegészítés lehet a havi munkabér mellett.

Megosztás